!! SORRY !!

 

(!!DE PAGINA WORD OP HET MOMEND BIJGEWERKT !!)

Poedercoten

Wij bij constructie machinebouw Overeem bieden onze klanten  als extra serves poedercoten.

Als kant kan u ven deze serves gebruik maken daar voor hebben wij alleen de afmetingen   en eventueel het gewicht om te kijken waar het heen moeten en om een goede prijs te kunnen geven voor het poedercoten  werk .

Als u meer over poedercoten  wilt weten kijk hier onder meer informatie van poedercoten .

Wat voor afmetingen en gewicht we kunnen hantering  hand af  de combinatie af van gewicht en af meting  heb te maken met de transport en dat het product in de bad past 

Dus geef de af metingen en de gewicht door voor een offerte .

 

Lep op !!

met het poedercoten kan het product  krom treken als het niet op de juiste manier ge las of uit gestookt is en als het product niet door ons gemaakt is het niet u eigen risico op krom treken en als er onderdellen niet meer in elkaar past .    

 

Spuiten

Wij bij constructie machinebouw Overeem bieden onze klanten  als extra serves spuiten aan

Als we machines of ferm gemaakt of ver bouwt naar de wens of eis en van de klant hebben of een schade aan een trucker of een ander agrarische machines    

Als kant kan u ven deze serves gebruik maken daar voor hebben wij alleen de afmetingen   en eventueel het gewicht en foto’s om te kijken waar het om gaat en waar het heen moeten en om een goede prijs te kunnen geven voor het spuit werk .

Wat voor afmetingen en gewicht we kunnen hantering  hand af  de combinatie af van gewicht en af meting  heb te maken met de transport en dat het product in de bad past 

Dus geef de afmetingen plus foto’s en even truweel het  gewicht door voor een offerte .

 

Meer informatie over Poedercoten

Poederlakken, ook welpoedercoatenofpoedervervengenoemd, is eenelektrostatischverfproces waarbij metperslucht, negatief geladenpoederop een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een ovengesmoltenofuitgemoffeldwordt.

Poederlak wordt in z'n breedste vorm toegepast op verschillende metalen variërend van dun plaat- en profielmateriaal tot en met zwaar constructiestaal. Het wordt tevens op bescheiden schaal toegepast op hout (mdf/hdf).

De verf is niet vloeibaar maar wordt geleverd in poedervorm. De poederdeeltjes bevattenbindmiddel,pigmenten hulpstoffen.

 

Inhoud

 • Verfproces
 • Voordelen
 • Nadelen
 • Toepassing

 

Verfproces

De meest gangbare verwerkingsmethode is viaelektrostatisch spuiten. Het voorwerp wordt daarbij elektrisch geaard en de poederverf wordt via een luchtmengsel naar het object verspoten (verneveld) waarbij het tijdens het verlaten van het spuitpistool elektrostatisch wordt geladen. Deze poederverfdeeltjes laten zich nu door het geaarde voorwerp aantrekken en slaan daarop neer. Hierdoor wordt ook deels de achterzijde van het voorwerp met poederverf bedekt, wat tijdens conventioneel verfspuiten anders als overspray verloren zou gaan. Vervolgens gaat het voorwerp met daarop poederlak een op 140°C tot 220°C ingestelde oven in. Tijdens de opwarmfase veranderen de vaste poederlakdeeltjes eerst naar vloeibare (verf)vorm, waarna het bij toegenomen temperatuur stroperig wordt en tenslotte uithardt tot vast verffilm.

Door het elektrostatisch principe (potentiaalverschiltussen het poeder en het werkstuk) blijft het poeder aan het werkstuk kleven. Het opladen van de poederdeeltjes kan zowel door het creëren van een spanningsveld (corona-oplading) als door het opwekken van wrijving in het pistool (tribo-oplading).

Het verwerken van een metallic, flakes, chroom look, blank, candy en hamerslag is met poedercoaten ook mogelijk. De meeste bedrijven die poedercoaten uitoefenen hebben deze technieken niet in huis.

 

Voordelen

Het voordeel van het poederlakken is dat er bij dit lakproces geen oplosmiddelen vrijkomen. Dit komt doordat de lak uit een vaste stof bestaat en er geen chemische additieven nodig zijn om deze aan het werkstuk te laten hechten. Ook kan lak die in eerste instantie niet aan het product hecht hergebruikt worden, omdat het overtollige poeder nogmaals op een product gespoten kan worden. Deze twee eigenschappen maken het poederlakproces milieuvriendelijk. In combinatie met een thermisch verzinkte ondergrond of staal voorzien van een KTL-lak biedt poederlakken een zeer duurzame bescherming tegencorrosieen uitstekende bestendigheid tegen extreme weersinvloeden.

Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat voor gele kleuren. Ook voor het 3 tot 5% aanwezige bezwaarlijke TGIC (verharder in weerbestendig polyesterpoederlak) zijn inmiddels vervangers ingezet.

 

Nadelen

De nadelen van poederlakken zijn dat het te lakken deel geleidend moet zijn en dat delen bestand moeten zijn tegen de hogere temperatuur die noodzakelijk is om het poeder te smelten.

Ook moet er een 100% rein oppervlak zijn. Dit vergt veelal grote investeringen voor de voorbehandeling. Bij onvoldoende reinheid ontstaan onthechtingsproblemen.

Doordat er veel warmte nodig is om de poeder te laten versmelten met het oppervlak zijn grote objecten van dik staal langdurig niet hanteerbaar.

Poederlak moet gemoffeld worden en dat kost energie (gas), wat nadelig is voor het milieu.

 

Toepassing

Poederlakken worden vrij algemeen toegepast. Voorbeelden van toepassingen zijn: balkonhekken, stalen meubels, radiatoren,witgoed(koelkasten en dergelijke), auto-onderdelen, stalen hekken en profielen.

De toegepaste poeders zijn meestal oppolyesters,epoxy,polyurethaan anti graffiti of een hybride (combinatie van polyester en epoxy) basis.

 • Constitutie werk in de agrarische
 • Ligt spantwerk
 • Hekwerk – sierhekwerk en overige afzettingen
 • Trappen voor binnen en buiten
 • Schappen en stellingen
 • Overige martiaal bewerking in staal ( ALU - Aluminium) (RVS- Roestvast staal ) en verschillende Kunststoffen soorten .
 • Reparatie en onderhoud